Tutustumassa työelämään Music Against Drugs ry:ssä

Kuvassa Nean TET-jakson aikana askar­te­le­mia pinsse­jä ja sydän Fimo-massas­ta.

Aluksi kun lähdin kotoa oli ihan normaa­li olo, ei jännit­tä­nyt tai muuta­kaan, mutta bussis­sa ennen kun jäin pois niin alkoi sella­nen pieni jänni­tys. Astuin ulko-ovesta sisään, riisuin ulkovaat­teet, jänni­tys kasvaa ja kasvaa, että miten ne mut ottaa TET-jaksol­le. Jänni­tys kummin­kin loppu ajan kanssa. Tiesin koko ajan, että joudun esitte­le­mään itseni joten­kin. Siihen asti, kun sain oman vuoron olin aivan jännit­ty­nyt. Heti sen jälkeen olin aivan innois­sa­ni, että mitä tästä TET-jaksos­ta tulee.

TET-paikkaa oli tosi vaikea löytää, onneksi papalla tuli mieleen tämä ja kysyi. Kieltä­mät­tä paikan etsimi­seen meni paljon aikaa, mutta pääasia on, että tää tuli tarjol­le. Ja oon tyyty­väi­nen tähän paikkaan, parem­pi­han tää on, kuin istua linja-auton kyydis­sä kuusi tuntia. Täällä oon kummin­ki saanu tehdä mm: pinsse­jä,
mokka­pa­lo­ja, fimoi­lua, kaupas­sa käyntiä (hakemas­sa välinei­tä),
kirjoi­tel­lu tekstiä, haasta­tel­lut (joka oli hauskaa).

TET-jaksol­ta en odota sillä tavalla mitään, mutta tätä oon kyllä odotta­nu. Odotin innolla myös seuraa­vaa päivää, kun kuulin mitä me tiistai­na tehdään. Mun mieles­tä tettiin oli hauska tulla ja tutus­tua työelä­mään. TET-jakso saisi olla ehkä päivän tai jopa kaksi­kin pidempi.

Työym­pä­ris­tö on mukava, toimis­tol­la on myös todella kivasti laitet­tu huone, jossa tehdään enemmän hiljai­ses­ti ja saa tehdä siellä työt rauhas­sa. Ja muuten­kin toimis­tol­la on sellai­nen leppo­nen fiilis ja kaikki on ystäväl­li­siä toisil­le. Työaika on sopiva maanan­tai­na 10.00–16.00 ja tiistai­na 9.00–15.00, eikä vaikuta miten­kään pitkäl­tä tai myöhäl­tä varsin­kaan maanan­tai­na. Tetissä on muuten­kin mukava olla, saa vähän vaihte­lua ankee­seen koulue­lä­mään, vaikka koulus­sa olis mukava olla kaverei­den kanssa.

- Nea Holmberg, Vaaja­kum­mun koulu, 7.lk